Skip to main content
Terug

Mellanie van Dijk

Wie ben je?
Ik ben Mellanie van Dijk. Je leest het goed; De dochter van Geurt! Ik woon samen met mijn zoon Daan en onze hond Lizzy .

Zoals je kunt begrijpen is het omgaan met honden ons met de paplepel ‘ingegeven’. Een eigen hond opvoeden is echter heel wat anders! In 2012 ben ik begonnen met trainen en kreeg ik de smaak goed te pakken. Later hebben we besloten een herplaats hondje in huis te nemen en is Lizzy, een  kruising Border collie x Australische herder van 5 maanden oud, bij ons komen wonen. Een onzeker hondje die begeleiding nodig had.

Ik ben stage gaan lopen bij de puppygroepen. Na meerdere seizoenen mocht ik meelopen bij het vervolg niveau: Elementaire gehoorzaamheid.
Tijdens mijn stagetraject ben ik de opleiding tot instructeur begonnen.

Na een pittige opleiding met veel theorie en praktijk heb ik mijn diploma in december 2016 behaald. Tegelijkertijd werkte ik met Lizzy om binding op te bouwen. Door het toepassen van onze positieve trainingsmethodes en het selecteren van doelen waar gericht op is gesocialiseerd is zij ontpopt tot een energieke hond die áltijd klaar staat om met mij mee te werken en volledig op mij en mijn vriend vertrouwd! We trainen nu op het niveau voortgezette elementaire gehoorzaamheid en vinden trucjes zoals high five en ‘weave’ heel leuk! Ze is gek op haar tennisbal!

Zelf blijf ik graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en kan ik erg genieten op het veld. Even niet bezig zijn met de dagelijkse drukte

Vanaf sept 2022 heb ik mijn eigen honden uitlaatservice en kun je mij vinden als instructeur bij de hondenschool.