Skip to main content

Onze Huisregels

Fijn om te weten:

 1. Onze training locatie is aan de Koenderseweg 12, 4142 LC, Leerdam.
 2. Zorg ervoor dat u een WA verzekering heeft, waarbij de hond is meeverzekerd.
 3. Cursist neemt voor geheel eigen risico deel aan de cursus. Hondenschool Geurt van Dijk, nog medewerkers en eigenaar aanvaarden enige aansprakelijkheid voor schade in welke vorm dan ook opgelopen door deelname aan de cursus. Cursist is aansprakelijk voor schade die is ontstaan door de hond.
 4. Naast de normale entingen, is het verplicht uw hond te laten enten voor kennelhoest (nr. 8 van de entingen). Wij controleren dit a.d.h.v. het entingboekje tijdens de eerste les.
 5. Parkeren is voor eigen risico op het terrein. Parkeer uw auto zoveel mogelijk op het parkeerterrein, vervolgens langs de kant van de weg.
 6. Houdt de inrit naar ENECO vrij van auto’s.
 7. Het cursusgeld bedraagt 135.00 euro ( vanaf seizoen jan-mrt  2021 ) en kunt u via i-deal betalen na inschrijving via het inschrijfformulier en kunt u als Stichting Mollie Payments op u afschrift terug vinden. Bij problemen kan het ook contant bij de eerste les.
 8. Geef uw hond zeker 2 uur voor de les geen eten, i.v.m. het voorkomen van een maagdraaiing.
 9. Laat uw hond vóór de les goed uit. Poept uw hond toch op het veld of de parkeerplaats, dan dient u dat zelf op te ruimen m.b.v. een poepzakje of de daarvoor aanwezige scheppen.
 10. Zorg voor een goede halsband en een leren riem van +/- 1 meter (geen rollijnen en tuigjes deze zijn niet  toegestaan met bepaalde oefeningen) Slipkettingen mogen niet gebruikt worden. Leren riemen, lange lijnen en speel touwknoopjes zijn te koop op de hondenschool. Neem altijd een speeltje mee zonder piep. Gebruik het speeltje alleen voor de training, dan blijft het spannend. Zorg tevens voor kleine beloningsbrokjes.
 11. Draag geschikte kleding, een korte jas of jack en bijvoorbeeld sportschoenen. Bij slecht weer laarzen.
 12. Op het veld dienen de honden altijd aangelijnd te zijn, tenzij de trainer anders vermeld.
 13. Op het veld worden geen honden geslagen!!!
 14. De puppycursus en de gehoorzaamheidscursus EG, VEG, GGB  bestaan uit 8 lessen volgens lesrooster met tussendoor 1 of 2 weken vakantie. Vanaf de VEG sluiten we na les 8 af met een examen indien u daar aan toe bent. De Hond & Plezier cursus wordt vanaf april 2022 verdeeld in 5 lessen of verschillende workshops, actuele informatie staat op de website.
 15.  De lessen gaan altijd door. Indien u een les niet kunt komen, bel dan of stuur een WhatsApp bericht naar 06-12654670  Geurt van Dijk. U kunt niet zomaar iemand anders met uw hond naar de les sturen en u kunt de les niet zomaar op een ander tijdstip inhalen. Inhalen kan aan het eind van het cursusblok in overleg.
 16. U bent er niet met 1x per week trainen. Probeer dagelijks 3x 5 á 10 minuten het geleerde in praktijk te brengen.
 17. Tijdens de training s.v.p. alleen aandacht voor uw eigen hond en voor hetgeen de trainer vertelt. Na de training kunt u met andere cursisten van gedachten wisselen in het clubhuis. ( als dit veilig kan volgens de geldende coronamaatregels )
 18. Stel specifieke vragen over uw hond na de les.
 19. Wanneer u zich tijdens de les ergens aan ergert, kom dan meteen na de les even praten, dat voorkomt misverstanden. Er kan dan direct een oplossing voor uw probleem worden gezocht.
 20. Met een loopse hond mag u niet op het veld komen. U kunt de les gewoon volgen, maar zonder hond.
 21. U wordt verzocht de mobiele telefoon tijdens de lessen uit te zetten. Is er een speciale reden  overleg dit dan met uw trainer.
 22. Loop nooit vlak langs honden die eventueel vastgebonden zitten.
 23. Wilt u er aan meewerken om het terrein, parkeerplaats en de omgeving van het clubhuis schoon en netjes te houden? Eventueel afval graag in de daarvoor bestemde bakken deponeren.
 24. Hondenschool Geurt van Dijk geeft les aan cursisten van 16 jaar en ouder of in overleg.
 25. Wij als hondenschool eigenaren blijven verantwoordelijk voor de orde en veiligheid op onze hondenschool en kunnen in sommige gevallen een eigenaar verplichten om zijn of haar hond een muilkorf te laten dragen tijdens de lessen. Dit om problemen te voorkomen en de rust en orde te bewaren.

Niet vergeten: neem een speeltje, beloningsbrokjes en een goed humeur mee naar de hondenschool. Hondenschool Geurt van Dijk wenst u succes en veel plezier met uw hond!

Wij handhaven extra regels i.v.m. het Corona virus.

 1. Als je verkouden bent of je niet fit voelt blijf je thuis
 2. Kom alleen ( 1 hond en 1 baas )
 3. Kom in de groep waar je bent ingedeeld.
 4. Ga thuis naar het toilet en was je handen voordat je vertrekt
 5. We gaan direct het veld op, en  zorg dat je 1.5 meter afstand in acht neemt.
 6. Volg de instructies van je train(st)er
 7. Er is normaal ook geen theorie meer bij de lessen 7-10, maar nu gaan we ook niet naar binnen als groep, maar houden we op het veld het laatste deel van de les een vragenrondje
 8. Kom 5 minuten voor aanvang
 9. Ga na de les meteen naar je auto en praat eventueel met iemand na buiten het terrein.
 10. We vertrouwen erop dat iedereen zelf verantwoording neemt ten opzicht van de Coronamaatregelen.
 11. Dringende vragen kunnen per mail worden gesteld, we proberen om die vragen dezelfde week te beantwoorden.