Skip to main content
Terug

Geurt van Dijk

Wie ben je?
Geurt van Dijk, geboren op 06-12-1961 te Renkum. Ik ben vader van 3 volwassen dochters en een zoon en opa van 7 kleinkinderen. Ik heb 18 jaar als gedragsbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking bij Syndion in Gorichem gewerkt.

Mijn grootste passie is honden en in het bijzonder het trainen ervan. De combinatie honden en mensen is en blijft een uitdaging voor mij!!

Hoe ben je er toe gekomen om een eigen hondenschool te starten?
Ik heb net als iedere cursist een hond aangeschaft om te wandelen en om als huishond te hebben. Omdat ik vind dat een hond moet luisteren ben ik gaan trainen in Culemborg. Al snel ben ik daar trainer geworden en heb er 9 jaar les gegeven. Ondertussen ben ik ook zelf blijven doortrainen. Ik heb 2 keer een landelijk examen gedaan en gehaald met een Golden Retriever en een Bouvier. Na Culemborg heb ik aantal jaren les gegeven in Beesd, gevolgd door Hellouw.

Na vele jaren me voor andere verenigingen te hebben ingezet heb ik in 1999 de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf begonnen. Sinds augustus 1999 hebben we de beschikking over het terrein aan de Koenderseweg in Leerdam. Een leuke en goed bereikbare locatie.

Samen met Anneke heb je een Lagotto Romagnolo en een Smooth Collie , heb je bewust voor deze rassen gekozen en waarom?
Ik heb voor een Smooth CollieĀ  gekozen om zijn specifieke raseigenschappen, Begrippen als werkwillig, sociaal, lief, beschermend, attent, gevoelig en slim zijn allemaal van toepassing. Hij kan prima bij andere huisdieren en (kleine) kinderen. De uitstekende trainingskwaliteiten en het ras is niet zo heel bekend waardoor ik er een extra uitdaging in zie.

De Lagotto Romagnolo “Jambo” heb ik speciaal voor Anneke uitgekozen omdat het een kleinere hond blijft en dus fysiek minder balasting kan geven voor het baasje maar daarnaast alles in huis heeft om heel veel mee te ondernemen.
Ze zijn leergierig en maken het de baas graag naar de zin. De Lagotto’s zijn wendbaar en snel en hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze gaan dan ook graag mee op wandelingen. Ze zijn altijd te porren voor balspelletjes, apporteren en zwemmen, ook voor speurspelletjes komen ze graag hun mand uit.

Sept 2019 bestond de hondenschool aan de Koederseweg 20 jaar, heb je dat nog gevierd?
Ja, dit hebben we 7 september tegelijk met ons 10 jarige huwelijk gevierd met onze trainers, familie en heel veel cursisten. Er zijn die dag allerlei demonstraties gegeven, het was een gezellige mooie dag.