Skip to main content
Terug

Coby Vos

Wie ben je?
Ik ben Coby Vos en ben getrouwd met Jan , we hebben 2 zoons en inmiddels ook 2 kleinkinderen. Ik geef vanaf 2008 les. Ik geef les aan de EG en VEG groepen. Ook geef ik samen met Geurt de cursus Hond en Plezier.

Wat vind je leuk aan hondentraining?
Ik vind het een uitdaging om een combinatie zo ver te krijgen dat baas en hond elkaar begrijpen, want daar ligt de basis. Het gaat er toch uiteindelijk om dat je heel veel jaren lang plezier hebt van je hond en de hond van jou. Als trainer begeleid je dit proces alleen. Door middel van jouw aanwijzingen en tips kunnen en moeten mensen zelf met hun hond aan de slag. En dan is het soms verbazingwekkend om te zien hoe snel hond (maar ook baas) veranderen. Het grootste compliment is dan ook als de baas zegt dat hij zoveel heeft geleerd! De cursus hond en plezier is erg leuk, omdat je baas en hond op een leuke manier kunt laten “snuffelen”aan andere takken van de hondensport. Deze cursus versterkt de band tussen hond en baas nog eens extra, omdat je op een leuke maar intensieve manier met je hond bezig bent.

Heb je zelf ook honden?
Voor Jan (mijn man) en mij zijn honden gewoon een manier van leven. We hebben nu 3 Australian shepherds. Dit zijn echte werkhonden waar je erg intensief mee bezig moet zijn. Ze hebben veel lichaamsbeweging nodig, maar ook veel “geestelijke” training. Ze moeten eigenlijk hun levenlang leren. 40 jaar geleden zijn we begonnen met een Old English Sheepdog. Ook hebben we bijna 30 jaar schapendoezen gehad. Met dit ras zijn we intensief bezig geweest. We hebben geshowd en op bescheiden schaal gefokt. Ook waren we zeer actief binnen de rasvereniging. Ik heb altijd met alle honden getraind. (van behendigheid tot Cynophilia GG). In 2004 ben ik met onze eerste aussie bij deze hondenschool gaan trainen. Ik wilde op een andere (voor mij ook nieuwe) manier gaan trainen. Positief en zonder slipketting. Ik voelde me er al snel thuis en zo kwam van het een het ander…