Skip to main content
Terug

Anneke van Dijk - van Krieken

Wie ben je en sinds wanneer geef je al hondentraining?
Mijn naam is Anneke van Dijk van Krieken en ik  loop vanaf 2007 mee met andere trainers op de hondenschool.
Sinds 2008 ben ik verantwoordelijk voor de puppytrainingen en verzorg ik de website en de administratieve taken binnen de hondenschool.

Aan welke groep(en) geef je les?
Ik geef les bij de puppy’s. We trainen positief en we proberen spel,  training en ‘werken’ te combineren. Een hond werkt graag voor zijn baas zeker als hem dat wat oplevert. We werken aan verschillende commando’s en de basis van het apporteren zodat de hondjes en de baasjes de juiste handvaten bezitten om dat goed aan te leren. Ook is er veel aandacht voor het socialiseren van de jonge hondjes.
Zowel de baasjes als ik staan aan het eind van de 10 lessen verbaasd over de goede resultaten en de band die de hond met zijn baas heeft opgebouwd.

Je geeft ook regelmatig Workshops aan kinderen?
Ja ik heb regelmatig workshops gegeven ook op basisscholen en bij mensen thuis en vind het leuk dit ook meer binnen onze eigen hondenschool te doen. Het is leuk dat ik met Jambo als voorbeeldhond onderwerpen kan behandelen, maar het is natuurlijk nog veel leuker als kinderen met hun eigen hond kunnen oefenen.

Waar kinderen bij ouders de regels niet zo nauw nemen, leren we ze tijdens de workshop waarom ze bepaalde dingen beter niet kunnen doen en waarom ze het beter anders kunnen doen  Ze zien het resultaat d.m.v. de oefeningen die we daarna doen.

Het is een beleving als je ziet dat Kind & Hond op een verantwoorde manier met elkaar bezig zijn.

Ik kan enorm genieten als ik weet dat mensen met onze tips en adviezen in hun thuissituatie, (in hun eigen ‘roedel) optimaal kunnen genieten samen met hun hond.

Heb je zelf ook honden?
Ja samen met Geurt hebben we  2 honden, een Lagotto Romagnolo “Jambo” en een Beauceron “Focus” Jambo is echt mijn hondje en met haar heb ik het therapiehond certificaat behaald en samen met haar geven we regelmatig workshops en wordt ze ingezet om samen te werken met kinderen met een verstandelijke beperking of in de begeleiding met mensen die angst hebben voor honden.