Terug

Anita Muilenburg

Wie ben je?  
Hallo, mijn naam is Anita Muilenburg, ik ben getrouwd met Peter en samen hebben we 2 zoons.

Aan welke groepen geef je les?
Ik assisteer Anneke bij de puppy’s op de maandagavond. Momenteel werk ik als camping host en kan ik het voor nu even niet combineren, maar straks hoop ik weer mee te doen.

Wat vind ik zo leuk om hondentraining te geven?
Het is leuk als je meemaakt hoe een onervaren cursist met zijn of haar pup binnen komt en dan in 10 weken zo groeit als combinatie.
Ze leren in die tijd alle basiscommando’s en het leren spelen zodat ze samen een hechte band opbouwen. De basis wordt dan gelegd.

Heb je zelf ook honden?
Wij hadden zelf en kruising met een Jack Russell. Lucky genaamd. Ik ben sinds september  2007 al gaan trainen bij de hondenschool. Het is gewoon een soort “verslaving”. We hebben  van puppy, EG, VEG GG en GGB cursussen doorgelopen, maar ook frisbeeën. Vanaf september 2009  “Hond en Plezier” In 2016 merkte ik dat het trainen voor Lucky teveel werd voor haar gewrichten. We konden samen tot op het laatst nog wel uren samen wandelen. Helaas is Lucky op 10 jarige leeftijd begin 2018 overleden.

We zijn nu aan het kijken welk ras puppy het best past bij ons gezin, maar we doen rustig aan er komt vanzelf iets op ons pad.