Anneke van Dijk van Krieken met therapiehond Jambo
zaterdag 19 september 2009
Op de foto zie je Anneke van Dijk samen met haar hond Jambo de " Lagotto Romagnolo"
Sinds 2014 hebben ze het certificaat 'therapiehond' behaald en geven ze samen workshops op scholen, tevens zou Jambo samen met Anneke inzetbaar kunnen zijn bij verstandelijk gehandicapten, bejaarden of als leeshond op basisscholen.
Jambo vindt het erg leuk om opdrachtjes uit te voeren en is bereid om voor iedereen te werken. Ook wil ze graag geknuffeld worden of kan ze lekker even bij je liggen.

website anneke.jpg

Je hond is je beste vriend en aan die vriendschap moet je blijven werken door er tijd aan te besteden.
Wandelen en trainen zijn zowel goed voor jezelf als voor je hond. Het geeft je de nodige ontspanning en lichaamsbeweging. Het resultaat zal evenredig zijn aan hetgeen je er in hebt gestopt.


Wie ben je en sinds wanneer geef je al hondentraining?
Mijn naam is Anneke van Dijk van Krieken en ik  loop vanaf 2007 mee met andere trainers op de hondenschool.
Sinds het eerste seizoen van 2008 geef ik ook zelfstandig puppytraining.

Aan welke groep(en) geef je les?
Ik geef les bij de puppy's. Erg leuk al die kleine hondjes. We trainen positief en we proberen spel training en "werken" te combineren. Een hond werkt graag voor zijn baas zeker als hem dat wat opleverd. We werken aan de basis voor het apporteren bij de puppy's  zodat de hondjes en de baasjes de juiste handvaten bezitten om dat goed aan te leren.
Zowel de baasjes als ik staan aan het eind van de 11 lessen verbaasd over de goede resultaten en de band die de hond met zijn baas heeft opgebouwd.

Heb je zelf ook honden?
Ja samen met Geurt hebben we  2 honden, een Lagotto Romagnolo "Jambo" en een Beauceron "Focus", het zijn nog 2 jonge hondjes. In een jaar tijd hebben we afscheid genomen van onze Beauceron "Waidy" 29 augustus 2013  en Duitse Herder "Cello" 12 mei 2014 . Waidy en Cello zijn de 2 honden die je ziet op onze homepage.