De frisbees
woensdag 05 maart 2008
De meeste “frisbees” die je overal kunt kopen, zijn ronduit gevaarlijk voor de hond. Harde plastic frisbees, of die met een kegel eraan zodat een hond ze makkelijker van de grond af kan pakken, zijn gevaarlijk en niet geschikt voor de sport! Deze, maar ook andere “promotie” frisbees van hard plastic, kunnen zorgen dat de hond een paar tanden verliest of zijn bek opensnijdt.  Een frisbee moet van zachte kunststof zijn gemaakt en moet je kunnen dubbelvouwen zonder dat hij breekt. Er mogen absoluut geen scherpe randjes of uitsteeksels aan zitten, je kunt deze als ze ontstaan makkelijk verwijderen met een mesje en een schuurpapiertje.
De “slappe” frisbees van stof zijn leuk om zomaar wat te spelen met de hond, maar niet geschikt voor de sport. (indien een hond door medische redenen uitsluitend met deze frisbees kan trainen, kan door de wedstrijdorganisatie speciale ontheffing worden verleend) De frisbees die in de sport worden gebruikt, zijn heel veilig. Helaas worden deze tot op heden uitsluitend in Amerika gemaakt, waar het Dogfrisbeeën vandaan komt. U kunt deze frisbees bij ons verkrijgen. Wij bestellen ze in grote oplage, wat de prijs laag houd. Laat de hond nooit zelf met de frisbee spelen, houd deze uitsluitend voor de oefeningen samen met de baas. De frisbees kunnen gemakkelijk in de vaatwasser, zodat je ze mooi schoon kunt houden. Er zijn verschillende soorten frisbees. Er zijn soorten, zoals de klassieke fastback schijf die gevoelig zijn voor kou en sneller stuk gaan als je buiten traint bij een temperatuur rond of onder het vriespunt is. De FLEX fastback schijf kan bij elke temperatuur worden gebruikt en verdient dus de aanbeveling.

Kapotte frisbees behoren in de prullenbak. Wanneer de rand is gescheurd kun je de schijf niet meer gebruiken voor de hond omdat deze als een projectiel door de lucht zweeft en op die manier als wapen fungeert.

Het is de bedoeling dat u met tenminste 3 frisbees werkt. Het liefst 5. Als je maar 1 frisbee zou gebruiken, wordt het een apporteerspelletje, wat niet de bedoeling is.

Bron: www.dogfrisbee.nl