Algemeen
Een goed luisterende, gesocialiseerde en meegaande hond wordt niet zomaar geboren. Een hond zal in eerste instantie wolvengedrag vertonen. Door veel met je hond bezig te zijn en door energie in een serieuze hondenopvoeding te steken zal de hond het gedrag gaan vertonen dat acceptabel is in onze mensenmaatschappij. Als je hulp nodig hebt bij de opvoeding van je hond of wil je om een of andere reden gedrags-, gehoorzaamheids- en/of behendigheidstrainingen volgen dan kom je al snel uit bij een hondenschool of kynologenclub.

Waar gaan jij en je hond trainen?
woensdag 05 maart 2008
De keuze voor een bepaalde hondenschool of kynologenclub is net zo belangrijk als de keuze voor een bepaald ras. Er zijn meerdere hondenscholen en kynologenclubs die je goed kunnen helpen bij de opvoeding en training van je hond.
Hondenschool Geurt van Dijk onderscheidt zich door naast het praktijkgedeelte een stuk theorie aan te bieden met gelegenheid om de thuissituatie te bespreken en zonodig privé te coachen.
Lees meer...
 
Waarom trainen bij hondenschool Geurt van Dijk?
woensdag 05 maart 2008
Hondenschool Geurt van Dijk bestaat uit een team van een 10-tal enthousiaste trainers die allen volgens een eenduidige en duidelijke manier de trainingen verzorgen. Gekozen is voor een trainingsmethode die gericht is op het positief trainen van je hond.
Lees meer...
 
Positief trainen
woensdag 05 maart 2008
Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen gaande op het gebied van gedrags- en gehoorzaamheidstrainingen. Daarom volgen wij die ontwikkelingen nauwgezet. Op dit moment is de ontwikkeling van trainen zo ver gevorderd dat we er van uit kunnen gaan dat het roedelgedrag dat de hond van nature vertoont de basis van zijn leren is.
Lees meer...
 
Wie gaan er trainen bij Hondenschool Geurt van Dijk?
woensdag 05 maart 2008
Bij sommige verenigingen worden bepaalde rassen soms geweigerd, bijvoorbeeld honden die niet meer voldoen aan de rasstandaarden doordat hun staart of oren gecoupeerd zijn of honden die in potentie als gevaarlijk worden gezien. Hondenschool Geurt van Dijk weigert deze honden in principe niet en is dan ook een open school, waar getraind wordt met álle hondenrassen, van een Maltezer Leeuwtje tot een Duitse Dog. Als het gedrag van je hond binnen de groep storend of er reden is dat de hond uit kan vallen wordt een muilkorf verplicht.

Lees meer...
 
Kom eens langs
woensdag 05 maart 2008
Wil je eens een kijkje komen nemen op onze hondenschool dan ben je op maandag-en dinsdagavond van harte welkom. Deze avonden geven wij gehoorzaamheid op donderdagavond is de Hond & Plezier cursus. (m.u.v. het winterseizoen: jan-apr) Regelmatig organiseren wij voor informatievragers een informatieavond. Elders op deze site vind je meer informatie over plaats, tijden en data. De koffie staat klaar.